Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

14 Disember 2009

Jururawat Malaysia ditangkap Khalwat di Arab Saudi



Seorang jururawat warga Malaysia berusia 30-an berdepan hukuman sehingga 70 sebatan serta penjara selepas ditahan berkhalwat di sebuah rumah di Jeddah, Arab Saudi. Pasangannya, seorang doktor juga rakyat Malaysia berusia 40-an, bagaimanapun melarikan diri meninggalkan kekasihnya, dipercayai menggunakan pasport palsu Indonesia untuk keluar dari Arab Saudi sebelum kes itu dibicarakan.

Kedua-duanya yang bertugas di sebuah hospital di Jeddah, ditahan bersama seorang lagi lelaki warga Malaysia yang menghadapi tuduhan bersubahat kerana tinggal di rumah sama. 
(Berita Harian hari ini).

6 ulasan:

  1. Saya difahamkan kerja jururawat sahaja di Arab Saudi 7x ganda gajinya dari bekerja di Malaysia..

    hmmm... jururawat dalam kes ini, dapat berkali-kali ganda nampaknya...

    BalasPadam
  2. huh...memalukan nama negara je...

    BalasPadam
  3. Salam Tuan Khalil,

    saya hit yg ke 10k..aisemen...bleh dpt hadiah nih..hehehe..

    alahai..pertama berjawab la dgn yg esa,hukuman dari yg esa..

    ke dua..barai ler punggung montok si nurse tu...adus....

    BalasPadam
  4. aikkk? aku yg duduk kat arab saudi n very near tu jeddah pun xdgr brita ni? bila masa kluar? cepatnya sampai kat malaysia? is it true? please dont make a story klo xtaw citer betul.. buruk reputasi nurses kat saudi.. biar we all not good but this is lebih...

    BalasPadam
  5. Sila baca Berita Harian hari ni, internet pun boleh...

    BalasPadam
  6. Ye lah..i pun kat Jeddah. Tak dengar apapun. Diorang ni dengki kot sbb rezeki kita murah kat sini..sbb tu nak burukan reputasi nurses.
    Anyway I will check it out with Malaysia Embassy in Jeddah. Kalau betul the consulate will be the first person to know it! ***Darlene***

    BalasPadam

Dipersilakan komen.