Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

25 November 2009

Daftar Nikah Dalam Internet


Dalam dunia internet yang semakin berkembang sekarang, adakah wajar kalau urusan pendaftaran nikah dilakukan melalui internet sekarang ? Urusannya masih di Pejabat Agama juga.
Sila bantu beri komen....

6 ulasan:

 1. cadangan yang bernas..contohnye boleh beli borang online...senang sikit

  BalasPadam
 2. Salam tuan khalil,
  Saya tak setuju..tak wajar..teruskan dengan sistem sekarang..

  BalasPadam
 3. Assalamualaikum tuan,
  Sy pun sangat2 bersetuju dgn cadangan ini. Kalau daH jabatan2 lain sudah ada kemudahan seperti ini, seharusnya kita juga ada. Jadi tidaklah ketinggalan sgt. Sebelum ini ramai sgt yg memandang rendah kpd jabatn2 agama seluruh negeri. yg sy pernah terbaca dalam akhbar adalah seorang hamba Allah ni nak buat permohonan perkahwinan, masa yg diambil untuk dia uruskan permohonan lbih kurang 1jam lbih. Maka hamba Allah ni cakap "kalau nak rasa berurusan antara jabatan2 kerajaan yg paling lembab sekali, pergilah ke mana2 jabatan agama, sistem kuno ". Sedih betul sy baca..
  p/s : Dengan sistem kuno inilah anda dapat bernikah. Apa bakti anda kepada sistem kuno tu?

  BalasPadam
 4. saya sgt bersetuju.. teringat setahun lepas berurusan utk bernikah di kluang. saya bekerja di Kuala Lumpur. Terpaksa minta tlg abah uruskan semuanya. saya hanya pulang utk pergi interview shj dan submit segala borang.

  BalasPadam
 5. Sekarang, pegawai saya sedang berada di Unit ICT Nusajaya, membuat latihan mengenai pendaftaran nikah berkomputer. Mudah-mudahan berjaya dilaksanakan dalam tempoh terdekat.

  BalasPadam
 6. PERNIKAHAN MELALUI INTERNET PUN SAH SELAGI IKUT SYARAT2NYA.

  GUNALAH WEB CAM & PASTIKAN IJAB KABUL DIDENGARI.

  CUMA JARANG DIBUAT OLEH ORANG. ITU YANG NAMPAK SALAH PADAHAL OK.

  BalasPadam

Dipersilakan komen.