Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

05 November 2012

Bolasepak Johor Bakal Menggegarkan Liga Malaysia


Bekas penyerang Sepanyol, Daniel Gonzales Guiza akan bersama Johor dalam kancah Liga Malaysia musim 2013. Peminat-peminat bolasepak Johor gembira dengan perkembangan ini yang mengharapkan pasukan ini menjadi pasukan terkuat dalam saingan Liga Malaysia. Maklumlah, sejak kebelakangan ini, pasukan Johor gagal menunjukkan persembahan yang memberansangkan dan berada di tangga ke bawah.

Penyerang kelab Liga Sepanyol, Getafe CF yang dipinjam selama semusim itu tidak berselindung mengenai misi utama kehadirannya dalam Liga-M iaitu muncul penjaring terbanyak sekali gus memenangi Kasut Emas.
Guiza, 32, pernah muncul pemenang Kasut Emas La Liga ketika mewakili Real Mallorca pada musim 2008 dengan menjaringkan 27 gol daripada 37 perlawanan sekali gus membuka ruang mewakili Sepanyol dalam Piala Eropah 2008 dan La Roja muncul juara kejohanan berprestij itu.

Tahniah diucapkan kepada Persatuan Bolasepak Negeri Johor yang diterajui oleh Tengku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tengku Mahkota Johor. Belum pun kejohanan bermula, rakyat Johor sudah mula bersemangat untuk melihat pasukan Johor beraksi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dipersilakan komen.