Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

24 September 2009

CELCOM TERGENDALA TERUK : BAGAIMANA SIKAP PENGGUNA ?

Talian celcom hari ini (24 Sept 09)tengendala teruk di bebarapa negeri (tadi saya dalam perjalanan dari Terengganu ke Kluang, melalui 3 negari iaitu Terengganu, Pahang dan Johor). Saya perasan dalam jam 12.30 tengahari, sehingga jam 8 malam masih belum elok di Kluang. Bilakah talian ini akan pulih seperti sedia kala?..... Jam 8 malam saya menggunakan talian maxis untuk menghubungi adik saya di Johor Bahru yang menggunakan celcom tetapi gagal. Rupanya Johor Bahru juga celcom tidak elok.
.
Kejadian seperti ini tidak sepatutnya berlaku kerana Celcom di bawah Telekom Malaysia sepatutnya mempunyai kepakaran yang tinggi dalam mengendalikan telefon selular. Gangguan seperti ini amat menyusahkan pengguna. Apakah sebenarnya punca kejadian ini, sepatutnya dijelaskan kepada pengguna... Mungkin juga juruteranya sedang bercuti raya dan berbagai lagi teka teki dikalanggan pengguna.
.
 Celcom sepatutnya bertanggjawab untuk memulihkan semula keyakinan pengguna, sama ada memberikan diskaun kepada pelanggan pasca bayar yang membayar sewa bulanan atau menambah bilangana masa berbual kepada pengguna. Atau tindakan lain yang mengembirakan pengguna.Bayangkan berapa ratus ribu malah berjuta pengguna lain yang merasa kerugian kerana masalah ini.
.
Kalau celcom selalu menghadapi masalah seperti ini, ramai yang mungkin akan beralih kepada talian lain. Ingat...celcom bukan syarikat monopoli kepada talian mudah alih. Kita ada Maxis, Digi dan UMobile....Sekarang, kita masih boleh mengekalkan nombor lama 019 kita kalau kita berpindah ke maxis dan Digi. Anda bagaimana, masih ada keyakinan kepada celcom lagi ? ..SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dipersilakan komen.