Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

25 Oktober 2011

Sudah Nasibku Mat Burger (Episod 69)





"Terima kasih kak..... Tapi kak, apa yang berlaku semalam paling menyedihkan dalam hidup Yanti. Kenapa ini berlaku pada diri Yanti, selepas satu, satu. Yanti tiada tempat mengadu. Mak, ayah, abang, kakak Yanti sendiri semuanya tidak memahami perasaan Yanti. Mereka seolah-olah tidak mahu melihat hidup Yanti bahagia. Kenapa ? Apa salah Yanti ?". Kata Yanti sambil duduk di kerusi dan tangisannya semakin berterusan.




(Tulisan ini telah dikeluarkan dari blog ini kerana telah terbit novel bertajuk 'Cinta Mat Burger'. Boleh didapati di Kedai Buku Popular seluruh negara dengan harga RM23.90. Boleh juga dapat dari saya dengan harga RM30.00 termasuk kos poslaju. Hubungi saya :                0197526122  whataps)



33 ulasan:

  1. yerlah kan ustaz.. kadang2 orang tak pernah rasa kerja orang lain susah... bila dah rasa baru tahu susah...


    p/s: ustaz... apa kata buat satu page khusus untuk novel Sudah Masibku Mat Burger - kat blog nie jugak..

    Insallah akan nampak lebih tersusun blog ustaz... dan tidak bercampur aduk...

    sekadar cadangan sahaja...

    semoga Allah memberikan semangat dan masa untuk ustaz teruskan berkarya... amin..

    BalasPadam
  2. betul la.. buat satu section utk dia je, senang..

    BalasPadam
  3. aduhhh....panjang bonar.....ponek den nak membaco...longoh tangan den asik scoll jer... :) ni macam boleh buek buku.....teruskan.... :)

    BalasPadam
  4. adoyai ustaz...lama dh menanti,makin menarik..
    harap panjang lagi ceritanya ye...nampak cam nk habis jer...ala,x syok

    BalasPadam
  5. ustaz bila nak sambung lagi cerita ni

    BalasPadam
  6. ala bersambung lagi ker, ngh syok hayati ni.... sape yang nak kahwin ni... ala suspennyer.... ustaz ade masa sambung balik....

    BalasPadam
  7. aleh2 terbukak blog ni.... aleh2 terbaca....aleh2 sedap plk baca.... aleh2.. la tk abis lg.. dh sampai episod 70... aleh2.. jgn sampai aku meleleh air liur tunggu episod seterusnya udah la ustaz.... aper pn mmg best giler babi hutan bandar.... hehehehe

    BalasPadam
  8. Salam Semuanya pada peminat Mat Berger.

    Cerita ni mmg popular di laman sesawang. Tapi kalau buat novel lagi bagus. Tak payah tertunggu2. Beli terus baca. Nak tunggu 3-4 hari. kadang2 1 minggu. Seksa sungguh. Mcm Mat Burger tu.

    Yang sebenarnya cerita ni dah biasa sesangat. Dah banyak dah dlm TV, cuma latarbelakangnya yg lain. Ada berlatarbelakangkan Dunia Koperat, Miskin, pasal hantu pun ada. Cerita pasal cinta terlarang/tergendala/tersasar.
    Saya teruja jugak baca cerita ni dari bab 1-2, 3 4, bila masuk bab 5, sampai sekarang semuanya pasal cinta. Ingatkan cerita ni akan menceritakkna kegigihan anak muda kita berniaga sampai berjaya. Buleh buka jenama sendiri seluruh malaysia atau pun bukak kilang sama taraf dgn Ramly Burger. Tapi tak rupanya cerita Cintan Cintun.
    Susah senang derita, bergaduh sana2 sini, doa siang malam, menangisla. Ceritanya PAsal cinta saja. Lemah sangat kah? Agaknya kalau bukan pasal cinta masuk Bab 3 dah habis dah cerita ni.

    Saya bukan pengkritik sekadar menegur. Dlm dunia ni ada yg lebih besar dari bercinta.

    (p/s soalan utk penulis, sebijik berger utg bersih berapa RM? sbb mat beger area aku bagi tau taun depan dia jual sebijik 3.00)
    Mz3

    BalasPadam
  9. Ape yang Kau Merepek ni Mz3

    BalasPadam
  10. ustaz wat la link untuk episode yang paling latest.. senang nak cari nanti..

    BalasPadam
  11. AIK? LMBTNYE....

    BalasPadam
  12. huuh...lamanya ustaz dah nak masuk tahun baru nie

    BalasPadam
  13. Tak dapat baca cerita, baca komen pun jadilah..hehehe
    macam orang bercinta dapat tengok rumah pun dah terubat rindu...
    banyak komen yang membina dan banyak juga yang mengomel...
    cerita ni mungkin berdasarkan kisah benar...
    orang yang duk kat UDA mungkin tau semua tempat yang ustaz cerita tu...
    best jugak baca bila semua tempat kita tau sebab boleh imagine sendiri...
    yang pasal untung rugi tu benda tu subjektif dan tak perlulah tanya benda-benda tu sebab jawapannya mungkin berbeza bagi setiap peniaga...
    bukan nak depend sesapa tapi semua boleh pikir sendiri kita berniaga nak untung berapa, nak rugi berapa...
    pastu memang la banyak benda lain yang lebih penting dari cerita ni tapi watpe duk baca jugak...
    macam peper jugak hari-hari tajuk sama je tapi nape orang duk beli jugak??
    sebab isi dia lain tu sebab orang nak baca tak kisah cerita cinta ke, politik ke, kisah rogol ke bunuh ke...
    tapi pepehal tahniah la kat ustaz sebab rajin jugak buat cerita-cerita ni.
    hilang jugak tensen kerja ni.
    tapi cepat-cepat la sambung cerita ni..hehehe

    BalasPadam
  14. Terserempak ngan blog ni hari ni. Citer mat burger ni mmg best. Kisah bercinta yg sesuai utk dihayati.

    BalasPadam
  15. manala sambungan cerita ni...cepatlah ustaz...

    BalasPadam
  16. Letih dah... 3 hari baca dari episode 1 sampai episode 69... naik buntang bijik mata...

    Bila nak sambung balik ostad ???

    BalasPadam
  17. kdai berger kat t6 ke ustaz?

    BalasPadam
  18. dah keluar buku kat pasaran ke?

    BalasPadam
  19. adusssss.... dh 3 bln aku komen menanti episod seterusnya.... ni yg buat aku merereh nunggu... dr raya korban sampai raya cina.. seksa...seksa....

    BalasPadam
  20. Tak kenal,maka tak cinta....aduh termasuk blog ni susah nak keluar (jatuh cinta)..juling bijik mata nakkan penyudah...sekali belum habisssslah..Tahniah Ustaz..kasi terbit novel ,bila cerita berakhir...

    BalasPadam
  21. kalau saya jd penulis, masa ni la saya ckp
    "Sambungan cite mat burger dah ada kat pasaran, beli yang original je tau."

    p/s: selamat beramal...:-)

    BalasPadam
  22. ustaz... bila nk smbung ni.... aduh... kemaruk2

    BalasPadam
  23. ustd....sy bru tjumpa blog nie....peh....best hingga menjilat jari kaki...hehehehehe....... ble nak episod 70 nie.................adooooooooiiiiiiiii,.........

    BalasPadam
  24. Taniah ustaz...sy dpt tau psl blog ni masa kursus pra perkahwinan tu pn ustaz yg bgtau adanye kisah ni..bl baca 10000 hantaran tu ingatkn tu je cerita yg sedih tp bl baca kisah mat burger ni lg sedih...klu ni benar2 true story sy respect abis la ngan man..
    Ustaz apa kata terbitkn je buku ni...mesti sold out la..
    Sy akn pastikn kwn2 sy bc cite ni...very motived tuk brjaya...

    BalasPadam
  25. mano sambungan eh ni ustaz oi....lamo dah menunggu nih...mmmmm...

    BalasPadam
  26. adussss.... mano ni sambungan.... siang jd ustaz.... malam start la tulis ceter ni balik....

    BalasPadam
  27. adus adus mane ni sambungan ustad ?
    sambung loo .. tak sabar mau tahu jawapan di sebalik pengantungan cerita ni

    BalasPadam
  28. adeh...1~69..ke70 tak publish lagi nih..lamanya tergendala..

    BalasPadam
  29. ustaz, mane sambungan nye? da 3 mlm bc cerita ni.tak best la klau tak tahu ending nya...lagi best klau man ngan yanti dapat hidup bersama.. :)

    BalasPadam
  30. salam ustaz. apa dah jadi dgn sbgnnya. lama sangat us. mengantung cite ni, ibarat isteri gantung tak bertali. tamatkanlah cepat. tak baik buat peminat ternanti2.

    BalasPadam
  31. Minta maaflah sebab lewat habiskan cerita ini. Kerja dan jawatan yang saya pegang sekarang sangat sibuk, kerja bukan ada had masa dan tidak kira hari kerja atau cuti umum.

    Menulis blog ini bukan kerja tetap saya, tapi menyambil-nyambil saja. Macam kata Raja Lawak Osbon, menyambil-nyambil tu 9 anak, tapi saya taklah anak 9, hehe.

    BalasPadam
  32. Macam saya lah tu.. Insya-Allah dalam hujung bulan ni dapatlah anak yang ke 9.

    Ustaz ni rujuk fakta kat Raja Lawak Osbon ke kat saya ni...
    hehe.

    BalasPadam

Dipersilakan komen.