Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

24 Oktober 2010

Ekspres Delima Terbabit Kemalangan Bawa Laju ? Patut Ler Eksiden


Bas ekpres yang terlibat dalam kemalangan maut yang mengorbankan 13 nyawa di Km 223 Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat 10 Oktober lepas, didapati dipandu 120 kilometer sejam (km/j) selepas memasuki lebuh raya itu dari tol Alor Gajah.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha berkata, itu adalah antara penemuan kajian dan analisis saintifik mengenai kemalangan itu yang dikendalikan Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (Miros).

Dah memang biasa bas bawak laju kat lebuhraya. Kalau kita bawak kereta 110-120 kmj, ada lagi bas ekspres yang potong kereta kita. Tapi nak buat macam mana ? Kita nak telefon siapa masa tu ? Jangan setakat kasi nombor telefon tapi yang penting tindakan terhadap bas ni.

Dulu kan ada kalau nampak kenderaan berat bawa laju kita sms kat satu nombor. Saya pernah buat aduan, sms saja terus dia balas, ucapan terima kasih dan katanya tindakan akan diambil. Tapi tunggu punya tunggu, entah apa tindakan yang diambil. Habis duit sms saja. Bukan saya seorang yang sms, beribu orang, mungkin dah kaya syarikat yang kendalikan sms tu. Saya rasa tertipu...Tipah Tertipuuu. Dan taknak tertipu lagi lepas ni.

1 ulasan:

  1. Salam ustaz..

    Tak tahu ke, mmg tujuan nye nak habiskan duit/kredit hp kita jer.. hehehehe..

    p/s - jgn marah.. :D

    BalasPadam

Dipersilakan komen.