Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

13 Oktober 2010

Suspek Kes Bunuh Datuk Sosilawati Akan Didakwa Hari Ini ?

Betul ke suspek-suspek kes bunuh Datuk Susilawati akan didakwa hari ini ? Sebuah akhbar harian memetik, beberapa suspek  akan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di Banting, pagi ini. Akhbar ini juga mendapatkan pengesahan dari peguam suspek yang dikatakan  akan membuat permohonan agar kes itu dipindahkan ke Mahkamah Tinggi Shah Alam.

Pada saya, kalau betullah mereka didakwa hari ini, berita ini akan mendapat liputan luas media. Masyarakat tertunggu-tunggu dan masik tertanya-tanya beberapa perkara. Siapakah orangnya yang akan dihadapkan ke mahkamah ? Berapa ramaikah ? Apa kesalahan dan pertuduhannya ? Di mana lokasi bunuhnya ? Pukul berapa kejadian bunuh ini ? Senjata apa yang digunakan ? Sebenarnya semua orang tak tahu, termasuk peguam suspek pun tak tahu.

Yang sangat penting, siapakah mangsa bunuh ini sebenarnya ? Adakah Datuk Sosilawati ? Dia seorang saja atau bersama teman-temannya peguam, pegawai bank dan pemandu ? Lagi satu, ahli perniagaan India yang hilang, adakah suspek dituduh sama ? Juga ahli perniagaan tempatan yang hilang beberapa bulan sebelumnya, adakah suspek juga dituduh membunuhnya ?

Lagi satu, sama ada suspek didakwa hari ini atau tidak, sebenarnya belum pasti. kalau dah pasti pun, kalau tak didakwa pun boleh jadi juga. Apa-apa pun, kita tunggu hari ini sama ada betul atau tidak cerita ini. Akhbar itu sudah terbit, cetak dan jual pada orang ramai akhbarnya. Saya cuma baca melalui akhbar internet dan rasa seronok juga nak baca akhbar sebenarnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dipersilakan komen.