Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

09 Mac 2010

NAK KAYA TAPI KAYAP

KUALA LIPIS: Seorang gadis hanya mampu menahan linangan air mata selepas mendakwa kerugian RM8,300 akibat ditipu sindiket cabutan bertuah yang menawarkan hadiah RM19,000, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.20 petang, mangsa berusia 19 tahun yang tinggal di Kampung Kemahang, dekat sini, menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada sindiket terbabit yang memberitahu mangsa memenangi cabutan bertuah daripada sebuah stesen minyak.

Curiga dengan SMS itu, mangsa kemudian menghubungi nombor telefon berkenaan sebelum sindiket terbabit menjelaskan kepada mangsa mengenai hadiah dimenanginya. Selepas berjaya meyakinkan mangsa, sindiket terbabit kemudian meminta mangsa pergi ke bank untuk membuat pemindahan wang selain diarahkan memberi nombor akaunnya.

Ketua Polis daerah, Superintendan Abdul Razak Hassan, berkata mangsa yang bekerja sebagai juruwang di sebuah pasar raya, dekat sini, seperti `dipukau' mengikut semua arahan sindiket terbabit.

Menurutnya, mangsa kemudian pulang ke rumahnya selepas sindiket terbabit `berjanji' menyerahkan wang tunai RM19,000 yang dimenanginya dalam masa 12 jam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dipersilakan komen.