Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

02 Januari 2016

Siapa Ada Hilang Kucing?

Khamis malam Jumaat dalam jam 3 pagi, kat depan pintu saya bunyi anjing menyalak kuat. Bila saya keluar, didapati 4 ekor anjing sedang mengejar kucing. Empat ekor anjing itu berjaya dihalau dan kucing itu panjang umur. 

Kucing itu sekarang masih ada kat rumah saya dalam keadaan selamat, cuma kaki belakang tercedera. Jadi sesiapa jiran yang berdekatan dengan rumah saya yang hilang kucing, boleh datang. Pesanan kepada yang ada kucing, sila tutup pagar kerana ada anjing liar berkeliaran terutama waktu malam.

(Kat atas tu gambar hiasan saja)

1 ulasan:

  1. Mak saya duduk rumah kampung, rajin bela kucing jadi kawan berbual dia. Kucing tu pun bukan mak saya cari, dia datang sendiri. Ada tu kucing parsi, comel jer bulu kucing tu. Anak-anak kucing tu pun comel2 jer. Tak tahu lah kucing sapa agaknya. Duduk kampung bela kucing ok lah juga. Ni jiran sebelah rumah saya ni bela kucing kampung, duduk rumah atas kayangan, setiap pagi bila keluar rumah najis kucing bersepah2 dan setiap hari juga saya kena basuh najis kucing. Nak cakap kat jiran sebelah ni nanti jadi gaduh la pulak. En. hubby pulak cakap, kucing tu tak berakal, jadi jangan marah dia. Yer lah, kucing mmg takde akal, tapi tuan yang bela berakal. Apahal lah duduk rumah flat bela kucing kampung yang mmg sah2 bila berak dia kena korek tanah. Tapi rmh flat mana ada tanah. Geram juga dibuatnya...

    BalasPadam

Dipersilakan komen.