Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

18 Februari 2011

Tidak Abai Orang Asli Beragama Islam

KLUANG - Prihatin dengan masalah yang dihadapi mangsa banjir yang terdiri daripada masyarakat orang Asli di sini, Pejabat Kadi Daerah Kluang tampil memberikan sumbangan kepada mangsa yang memerlukan.

Kadi Kluang, Mohd Khalil Md Noor berkata, kejadian banjir yang berlaku di daerah ini pada 31 Januari lalu pastinya memberi kesan kepada mangsa terlibat.

Menurutnya, melalui Majlis Agama Islam Johor (MAIJ), sumbangan dan bantuan dihulurkan kepada mangsa banjir termasuk masyarakat Orang Asli di Kahang dan daerah Kluang.

“Kita prihatin dan menjaga kebajikan masyarakat Orang Asli yang beragama Islam dan kami di pejabat Kadi turun padang meninjau melihat keadaan mereka selepas banjir.

“Di Kahang sahaja, terdapat tiga kawasan yang terputus hubungan berikutan banjir yang berlaku terlalu teruk sehinggakan kita terpaksa menghantar bekalan makanan dengan menggunakan bot dan selepas seminggu banjir di kawasan ini semakin pulih,” katanya ketika memberikan Sumbangan Bantuan di Kampung Orang Asli Pengkalan Tereh, di sini, semalam.

(Dipetik dari akhbar Sinar Harian, 18 Febuari 2011)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dipersilakan komen.