Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

04 November 2011

Dulu Isteri Benarkan Kawin Lagi, Sekarang Tak Pulak


Dua tahun lalu, isteri dia 40-an ada kata yang maksudnya dia benarkan suami dia nikah lagi satu. Tapi waktu itu suami tak sedia termasuk dari segi ekonomi dan kemampuan. Lagi satu, calon pun belum ada, cuma nakal-nakal sikit jer. 

 Sekarang, selepas dua tahun, suami 40-an dah ada kemampuan sikit dan ada calon anak dara 24 tahun. Tapi isteri dia pulak tak kasi.....(Sebahagian cerita ini telah dibuang kerana dalam proses menulis buku berkaitan poligami. Sila dapatkan buku saya selepas ini. Terimakasih)

5 ulasan:

 1. hmmm..
  ini kes...
  bini miang ke... laki gatai...???

  BalasPadam
 2. sebenarnya tempoh 2 tahun tu si suami mengatur strategi...pasang niat nak kawen lagi 1 supaya jd kenyataan...tingkatkan prestasi, memperkasakan kemampuan...membuak buak perasaan nak kawen...memasang perangkap memerangkap anak dara 20an...memberi isyarat yg saham masih tinggi...si isteri diperbodohkan kesetiaan, dicurangi kepercayaan dan diduakan kasih sayang...jika tidak masakan si suami ada calon?...ertinya tempoh 2 tahun si suami sibuk mencari...kesimpulannya daripada cuma nakal nakal sikit jer dah jadi kepada sundal banyak...

  BalasPadam
 3. Kawin lebih untuk elak berlaku maksiat sebab perempuan sekarang ramai belum kawin, begitu juga janda-janda kesunyian yang masih bergetah.

  BalasPadam
 4. pengajarannya - kalau ada hasrat nak kawin 2, mesti 'selalu bersedia'. Dapat lampu hijau terus 'on' sebelum sidia berubah fikiran; maaf cakap la omputeh kata 'fickleminded'.

  BalasPadam
 5. bukankah TAK PERLU persetujuan isteri untuk menikah kali ke2,3 @ 4?....

  BalasPadam

Dipersilakan komen.