Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

10 April 2011

Betulkah Kereta Saya Sudah Tak Disenaraihitam ? (Episod 16)Malam ni semak kat internet, katanya kereta Acord saya dah tak blacklist. Dua tiga minggu lepas, saya gagal hidupkan roadtax di pejabat pos dan di JPJ Batu Pahat dan JPJ Johor Bahru sebab disenaraihitam. Mana boleh hidup, saya banyak saman laju, jumahnya janganlah tanya.

Maka kereta itu tak gerak dah masuk 3 minggu, insuran dah hidup pulak tu. Kisah hidup insuran ini pun macam-macam cerita. Bukan senang nak hidup insuran kereta tahun 1989 dah 22 tahun. Akhirnya berjaya dapat insuran kat JB, boleh tahan murah juga. Tapi bila dah dapat insuran, roadtax lak tak boleh hidup masa tu.

Esok, nak cuba hidupkan di pejabat pos, kalau tak berjaya, nak ke JPJ, mana tahu boleh hidup. Kalau tak boleh hidup pun, nampaknya tak boleh buat apalah, kena simpan lagilah, bawa Peugeot. Itu hari pergi persidangan di Kuantan pun bawa Peugeot, mantap bawa laju terutama kat selekoh. Cuma lepas makan nasi lauk ikan patin kat Pekan, mata mengantuk sikit.

Harap-harap esok boleh hidup roadtax. Apa-apa hal, apa yg berlaku kat pejabat pos atau JPJ esok, saya cerita kat blog ni. Kesudahan cerita ini, episod 17, klik sini

1 ulasan:

  1. Alhamdulillah.Kalau takde kenderaan ni terbatas je pergerakan....

    BalasPadam

Dipersilakan komen.