Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

28 Mei 2010

Pelacur Patah Kaki Lari Dari Penguatkuasa

KUALA LUMPUR: Gara-gara melarikan diri daripada dicekup pihak berkuasa, seorang pelacur patah kaki kanan dan tangan kiri akibat terjun dari bumbung sebuah bangunan yang menempatkan sebuah pusat pelacuran malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira 9 malam tadi, wanita berusia lingkungan 50-an bersama-sama enam pelacur lain cuba melarikan diri apabila sebuah pusat pelacuran di tingkat 1 bangunan dua tingkat di Jalan Chow Kit itu diserbu pihak berkuasa dalam operasi bersepadu mencegah jenayah.

Mangsa yang mengalami kecederaan selepas terjun dari ketinggian 20 meter itu dihantar ke hospital dengan ambulans manakala enam pelacur lain yang juga berumur dalam lingkungan 50-an ditahan dan dibawa ke Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur untuk siasatan lanjut. Dalam operasi bermula 7 malam dan berakhir empat jam kemudian itu, seramai 85 orang ditahan atas pelbagai kesalahan di sekitar ibu negara.

Operasi membabitkan empat agensi iaitu polis dengan 150 anggota, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (Jawi) dengan 12 anggota dan masing-masing 10 anggota dari Jabatan Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Wira Muhammad Sabtu Osman, berkata operasi itu dijalankan bagi mengesan penagih dadah, pendatang asing, judi haram, mak nyah, peniaga VCS dan DVD cetak rompak dan pelacur yang tertumpu di kawasan Chow Kit, Bukit Bintang, Jalan Petaling, Flat San Peng dan Dang Wangi.
"Dalam operasi ini, kita telah memeriksa 120 orang dan menahan 85 orang atas pelbagai kesalahan antaranya tujuh pelacur, tiga pelanggan dan lima mak nyah yang berusia 30 hingga 50 tahun," katanya dalam sidang media tengah malam tadi.

1 ulasan:

  1. Dengan usia yang lewat tu beruntung kerana patah kaki dan tangan saja. 20m tu tinggi, hampir 6 tingkat bangunan!!

    BalasPadam

Dipersilakan komen.