Untuk Memilih Tajuk Artikel Dalam Blog Ini, Sila Taip Perkataan di sini.

24 Januari 2010

Siapa Kata Kerajaan Nak hapus COLAIsu pengurangan atau penghapusan Elaun Sara Hidup (COLA) yang dinikmati penjawat awam sekarang tidak pernah dibincangkan kerajaan, kata Timbalan Menteri Kewangan, Senator Datuk Dr Awang Adek Hussin pada Ahad.


Beliau berkata isu itu sengaja ditimbulkan pihak tertentu yang berkepentingan untuk menimbulkan keresahan rakyat di samping menimbulkan keraguan terhadap keupayaan kerajaan menangani kesan kemelesatan ekonomi dunia.

2 ulasan:

  1. salam...
    saya dh ckp dgn kwn saya dah.since zaman pak lah lagi isu ni diorg ckp.sesaat pn saya tak pernah percaya....huh!!

    BalasPadam
  2. Salam..
    Hahaha.. Kalau isu ni TIDAK PERNAH dibincangkan oleh pihak kerajaan, Alhamdulillah.Harap2 benar ia hanya satu isu yg sengaja ditimbulkan oleh pihak2 tertentu. Tetapi pernah juga terfikir sekiranya benar bagaimana???? Hahaha. Bersediakah kita yg bekerja sbg penjawat awam ni. Pernah seorang pegawai berbincang tentang isu ni. Elaun memang pihak kerajaan boleh tarik semula bila2 masa. sebab ianya "ELAUN" bukan "GAJI". Tapi fikir logiknya kerajaan kita tidaklah sezalim itu. Yang jelas sebagaimana yg dinyatakan Senator Datuk Dr Awang Adek husin itu memberikan nafas lega kpd penjawat awam. Terima Kasih kpd Kerajaan.

    BalasPadam

Dipersilakan komen.